دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا شامگاه روز جمعه اعلام كرد كه سازمان غذا و داروی آمریكا مجوز استفاده از داروی رمدسیویر برای معالجه افراد مبتلا به بیماری كووید-۱۹ را صادر کرده است.
شرکت «گیلیاد ساینس»، تولیدکننده اصلی این دارو در آمریکا است.
«دانیل اودی» مدیرعامل این شرکت در دیدار با ترامپ در کاخ سفید، صدور مجوز از سوی سازمان غذا و دارو را گامی مهم دانست و گفت که این شرکت یکونیم میلیون دوز از این دارو را برای کمک به بهبود بیماران اهدا کرده است.
چهارشنبه هفته گذشته، گیلیاد ساینس نتایج تحقیقاتی را منتشر کرد که بر اساس آن داروی رمدسیویر توانسته روند بهبود بیماران آلوده به ویروس کرونا را بهبود ببخشد و وضعیت آنها را در طول دوره درمان در شرایط بهتری نگاه دارد.
این شرکت همچنین تلاش کرده به تحقیقات پیشین مبنی بر بیتأثیر بودن این دارو در درمان کرونا نیز پاسخ دهد. سازمان بهداشت جهانی پیشتر اعلام کرده بود که رمدسیویر بر بهبود بیماران بیتأثیر است.
چین نیز داروی رمدسیویر را فاقد اثر مثبت در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دانسته و اعلام کرده که این دارو در آزمونهای بالینی ناموفق بوده است.
گیلیاد ساینس در پاسخ گفته که این نتیجهگیری نامعتبر است چراکه بر مبنای مطالعهای زودهنگام و کوتاهمدت انجام شده است.
آیا امیدی هست؟
داروی رمدسیویر پیشتر نیز مناقشهبرانگیز بوده است. گفته شده که این دارو که اساساً برای درمان بیماری ابولا ساخته شده، در درمان ابولا نیز موفقیتی نداشته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این حال محققان سازمان غذا و داروی آمریکا میگویند که افرادی که داروی رمدسیویر را دریافت کردهاند، ۱۳ درصد سریعتر از دیگر بیماران بهبود یافتهاند.
آنتونی فاوچی، مشاور کاخ سفید و مدیر انستیتوی ملی بیماریهای عفونی نیز روز ۳۰ آوریل تأثیر مثبت این دارو بر کاهش دوره بیماری را تائید کرده بود.
رمدسیویر یک داروی ضد ویروسی است و از طریق تزریق داخل وریدی استفاده میشود ، اما یکی از عوارض جانبی آن افزایش آنزیمهای کبدی، حالت تهوع و استفراغ است.